Digitale Bandensalons

Digitale Bandensalons

De anderhalve meter regel is onmogelijk te handhaven tijdens de Bandensalons.

Vanwege de Corona pandemie zijn de Bandensalons in 2020 in het gedrang gekomen. Los van het feit dat de bijeenkomsten niet mogen, is de anderhalve meter regel onmogelijk te handhaven. Om toch gezamenlijk naar boekbanden te kunnen kijken, hebben we gekozen om, in dit digitale tijdperk, te starten met enkele digitale Bandensalons.

De Bandensalons van het Belgisch-Nederlands Boekbandengenootschap worden altijd rondom een thema georganiseerd. Er zijn een aantal (korte) lezingen over de boekbanden en vervolgens kunnen de – vaak tientallen – banden van dichtbij worden bestudeerd.

Voor de digitale Salons proberen we dit concept vast te houden. We kiezen telkens een boekbandenthema, waarbij we een aantal boeken zullen beschrijven en met zoveel mogelijk foto’s zullen verduidelijken. Daar waar mogelijk zullen we in de beschrijving of via aan link ‘aan de foto’ de bronnen geven waar eventueel nog meer informatie te vinden is.

Bij de Salons is een mogelijkheid om een reactie te plaatsen. Wij nodigen u uit dit vooral te doen. Op deze manier kunnen we toch samen naar banden kijken, ook al is het vanachter onze eigen computer.

Voor wie zich ongerust maakt: zodra het weer mag, zullen de gewone, persoonlijke Bandensalons weer beginnen! Want ècht samen kijken naar boekbanden zal nooit vervangen kunnen worden door een digitale versie.

Digitale Bandensalon: Rondjes draaien.