Publicaties van BNB

Publicaties van het Boekbandengenootschap

Het Boekbandengenootschap heeft meerdere publicaties uitgegeven. Hieronder vindt u de uitgaven in chronologische volgorde. De meeste zijn als pdf te downloaden voor privé-gebruik.

  • E. Cockx-Indestege en J. Storm van Leeuwen, m.m.v. W.G.H. Barends, W. van Dongen, J.M.M. Hermans en R. Top, ‘Boekbandstempels. Systeem voor het ordenen van wrijfsels’, Archives et bibliothèques de Belgique 62 / Archief- en bibliotheekwezen in België 62 blz. 1-98 (Bruxelles/Brussel 1991).
  • W.K. Gnirrep, J.P. Gumbert en J.A. Szirmai, Kneep en binding. Een terminologie voor de beschrijving van de constructies van oude boekbanden (Den Haag 1992).
  • E. Cockx-Indestege, C. Greven, H. Porck en J. Storm van Leeuwen, Sierpapier & marmering. Een terminologie voor het beschrijven van sierpapier en marmering als boekbandversiering (Den Haag/Brussel 1994).
  • G. Gerritsen-Geywitz, A.J. Geurts, H.M. Hülsmann en J. Storm van Leeuwen, Leidraad bij het beschrijven van een boekband. Archives et Bibliothèques de Belgique numéro spécial 67 / Archief- en Bibliotheekwezen in België extranummer 67 (Bruxelles/Brussel 2002).
  • E. Cockx-Indestege en J.M.M. Hermans, m.m.v. G. Adler en J. Storm van Leeuwen, Sluitwerk. Bijdrage tot de terminologie van de boekband. Archives et Bibliothèques de Belgique numéro spécial 71 / Archief- en Bibliotheekwezen in België extranummer 71 (Bruxelles/Brussel 2004).
  • E. Cockx-Indestege, A. Geurts en J. M.M. Hermans ed. Door banden verbonden; bundel ter herinnering aan het afscheid van dr Jan Storm van Leeuwen van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. (Amsterdam 2007).
  • E. Cockx-Indestege en J. Storm van Leeuwen, m.m.v. R. Arpots en Jos.M.M. Hermans, Spespaneel en drakenstempel. Terminologie voor de boekbandversiering (Nijmegen 2011).